تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,991 |
تعداد مقالات | 83,507 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,129,769 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,172,453 |
ارزیابی امکان تولید پنیر سفید کم کلسترول بااستفاده از بتاسیکلودکسترین | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
دوره 14، 1(بهار) - شماره پیاپی 51، فروردین 1401، صفحه 31-19 اصل مقاله (378.36 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfst.2022.686387 | ||
نویسندگان | ||
معصومه ملک یار1؛ لیلا روفه گری نژاد* 2؛ آیناز علیزاده2؛ رقیه اشرفی یورقانلو3 | ||
1دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم وصنایع غذایی، واحد سراب، دانشگاه آزاد اسلامی سراب، سراب، ایران. | ||
2گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز ، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران. | ||
3گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فنی حرفهای ارومیه، ارومیه، ایران. | ||
چکیده | ||
پنیر سفید حاوی مقدار زیادی چربی اشباع شده و کلسترول میباشد که از جنبه تغذیهای نامطلوب میباشد. در همین راستا هدف این پژوهش، کاهش کلسترول پنیر سفید آب نمکی توسط بتاسیکلودکسترین(.CDβ) و تعیین ویژگیهای فیزیکی شیمیایی، بافتی و حسی محصول تولیدی بود. خامه تحت فرآیند کلسترول زدایی با مقدار 10 درصد.CDβ در دمای 35 درجه سانتیگراد و هم زدن با سرعت 800 دور در دقیقه به مدت 5/0 ساعت در مقیاس آزمایشگاهی قرار گرفت و سپس با اضافه شدن به شیر پس چرخ، عمل تهیه نمونههای آزمایشگاهی انجام شد. نتایج اندازه گیری میزان کلسترول نشان داد که تیمار با .CDβ توانست 63 درصد محتوای کلسترول پنیرها را کاهش دهد. در طی نگهداری پنیر، نمونههای تیمار شده با.CDβ از نظر pH، اسیدیته، درصد ازت محلول به ازت کل و لیپولیز با نمونه شاهد تفاوت معنیداری داشتند. افزودن.CDβ منجر به کاهش سختی و صمغیت و افزایش پیوستگی پنیر تیمار شده نسبت به پنیر شاهد گردید ولی بر آدامسی بودن و الاستیسیته پنیر تاثیر معنیداری نداشت. نتایج ارزیابی حسی نیز نشان داد که.CDβ در عین حال که منجر به کاهش کلسترول و بهبود بافت پنیر میگردد، تاثیر قابل توجهی بر خواص حسی محصول نهایی نسبت به نمونه شاهد ندارد. بنابراین با توجه به نتایج بدست آمده استفاده از.CDβ برای کاهش کلسترول از پنیر سفید آب نمکی مناسب تشخیص داده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
بتاسیکلودکسترین؛ پنیر سفید؛ کاهش کلسترول؛ ویژگیهای فیزیکی شیمیایی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 141 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 119 |