تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,622 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,341,509 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,384,568 |
بررسی عملکرد آنتیاکسیدانی و تعیین شرایط بهینه سنتز نانو ذرات سبز نقره توسط عصاره آبی گیاه Falcaria volgaris Bernh. | ||
اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی | ||
مقاله 1، دوره 8، شماره 3 - شماره پیاپی 31، آذر 1399، صفحه 1-19 اصل مقاله (1.01 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/ejmp.2020.694526 | ||
نویسندگان | ||
غزاله کوچک زاده* ؛ زینب دلفان | ||
گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد، خرم آباد، ایران | ||
چکیده | ||
امروزه پیدایش نانوفناوری و سنتز نانو ذرات پیشرفتهای زیادی را برای بشر به همراه داشته است ولی این فناوری بایستی از لحاظ ایمنی مورد توجه قرار گیرد. در این میان سنتز سبز نانو ذرات به دلیل سازگاری با محیط زیست، غیر سمیبودن و تولید کم هزینه گسترش یافته است، زیرا گیاهان توانایی بسیار خوبی برای کاهش یونهای فلزی و سنتز نانوذرات دارند. در پژوهش حاضر، شرایط بهینهی لازم برای سنتز سبز نانو ذرات نقره با استفاده از عصاره گیاه خوراکی دارویی Falcaria vulgaris Bernh. یا معادل فارسی آن گیاه غازیاقی و اثر آنتی اکسیدانی عصاره و نانو ذرهی حاصل از آن بررسی شده است. در این پژوهش نخست اندام هوایی گیاه قبل از مرحله گلدهی در اواخر اردیبهشت 98 از دشتهای جنوب خرمآباد جمعآوری و در سایه خشک شد. پس از تهیه عصاره آبی گیاه غازیاقی به روش خیساندن، پارامترهای موثر در سنتز نانو ذرات نقره مانند pH، غلظت نیترات نقره، غلظت عصاره، دما و زمان بررسی شد. نتایج نشان داد شرایط بهینهی سنتز سبز نانو ذرات نقره شامل غلظت mM 8 نیترات نقره، 11=pH، حجم ml 4 عصاره، دمای C ̊40 در مدت min 120 است. تشکیل نانو ذرات نقره توسط روشهای ماورابنفش- مرئی، پراش پرتو ایکس و مادون قرمز تایید شد. بررسی ریختشناسی نانو ذراتِ حاصل شکل کروی با اندازه ذرات nm 29-16 را نشان داد. ارزیابی خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره آبی و نانوذرهی سنتز شده با روش متداول DPPH انجام شد. بیشترین خاصیت مهارکنندگی رادیکال آزاد در حلال آب با غلظت μl/ml 5/12 عصاره و نانو ذره نسبت به اسید-اسکوربیک بود. در نهایت میتوان نتیجه گرفت وجود ترکیبات شیمیایی مختلف که باعث فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره شده است توانایی عصاره و نانو ذرهی حاصل را به عنوان یک منبع آنتی اکسیدان طبیعی بیان میکند. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتی اکسیدان؛ خرم آباد؛ غازیاقی؛ نانو ذرات سبز نقره | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 219 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 198 |