تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,987 |
تعداد مقالات | 83,495 |
تعداد مشاهده مقاله | 76,810,026 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 53,906,627 |
تاثیر گلوتن ذرت و گندم بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی | ||
دانش و پژوهش علوم دامی | ||
دوره 6، شماره 1، اسفند 1401، صفحه 68-81 اصل مقاله (379.02 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
علی ساکی1؛ ابوالفضل زارعی* 1؛ نیما ایلا2 | ||
1گروه علوم دامی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی ، کرج،ایران. | ||
2گروه علوم دامی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی ، کرج،ایران | ||
چکیده | ||
این تحقیق به منظور بررسی تاثیر گلوتن ذرت و گندم به صورت جداگانه و توام بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی صورت گرفت. آزمایش با استفاده از 400 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار در 5 تکرار 20 قطعه ای بصورت مخلوط از هر دو جنس در یک دوره 42 روزه انجام شد. تیمارها شامل:1- شاهد، 2- گلوتن ذرت (5 %)، 3- گلوتن گندم (4 %)، 4- مخلوط گلوتن ذرت (5/2 %) + گلوتن گندم (2 %) بودند. صفات مورد بررسی شامل: خوراک مصرفی، افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی و شاخص تولید بودند. همچنین در پایان دوره از هر واحد آزمایشی یک قطعه جوجه ، کشتار و صفات مربوط به لاشه در آن اندازه گیری شدند. نتایج حاصل از آزمون مقایسه دانکن نشان داد که تیمار گلوتن گندم بصورت معنی داری عملکرد بهتری از لحاظ خوراک مصرفی، ضریب تبدیل غذایی و شاخص تولید نسبت به تیمارهای دیگر داشت. ولی در مورد صفت افزایش وزن اختلاف معنی داری بین تیمارهای آزمایشی وجود نداشت. همچنین تیمار گلوتن گندم دارای صفات لاشه بهتری از نظر درصدهای لاشه، سینه، ران، و اجزای دستگاه گوارش نسبت به سایر تیمارها بود. | ||
کلیدواژهها | ||
گلوتن ذرت؛ گلوتن گندم؛ صفات عملکردی؛ صفات لاشه؛ جوجه گوشتی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 140 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 196 |