تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,983 |
تعداد مقالات | 83,478 |
تعداد مشاهده مقاله | 76,366,597 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 53,507,166 |
بررسی اثر فرآیند استخراج به روشهای پرکولاسیون و مایکروویو بر ترکیبات زیست فعال جلبک قرمز Gracilariacorticata | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
دوره 16، 1(بهار) - شماره پیاپی 59، فروردین 1403، صفحه 81-96 اصل مقاله (422.71 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfst.2021.1923459.1702 | ||
نویسندگان | ||
آتوسا شاعری1؛ مسعود هنرور* 1؛ نرگس مورکی2 | ||
1گروه علوم و صنایع غذایی، واحدعلوم وتحقیقات، دانشگاه آزاداسلامی، تهران، ایران. | ||
2گروه شیلات، دانشکده علوم وفنون دریایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاداسلامی، تهران، ایران. | ||
چکیده | ||
هدف از این مطالعه بکارگیری روش پرکولاسیون و روش تسهیل شده با مایکروویو جهت استخراج ترکیبات فنولی، کاروتنوئیدی و کلروفیل از جلبک قرمز Gracilaria corticata بود. طی این پژوهش در روش تسهیل شده با مایکروویو از متغیرهای نوع حلال (آب، اتانول و متانول)، زمان (10، 20 و 30 دقیقه)، توان (90، 180 و 270 وات) و نسبت حلال به نمونه (5، 5/12 و 20) استفاده گردید. در روش پرکولاسیون نیز از متغیرهای نوع حلال (آب، اتانول و متانول)، زمان (24، 48 و 72 ساعت) و نسبت حلال به نمونه (5، 5/12 و 20) استفاده شد. براساس نتایج به دست آمده در طی این پژوهش مشخص شد که در روش پرکولاسیون اثر متقابل حلال و زمان، اثر متقابل حلال و نسبت حلال به نمونه، توان دوم نوع حلال روی محتوی کلروفیل aاستخراج شده تاثیر معنیداری داشت (05/0>p). برای استخراج کاروتنوئیدها در روش پرکولاسیون حلال نوع 1 (آب) و نسبت حلال به نمونه برابر 20 بیشترین کارآیی را داشتند. متغیرهای روش استخراج پرکولاسیون و روش استخراج تسهیل شده با مایکروویو تاثیر معنیداری روی محتوی فنل نداشتند. در روش استخراج تسهیل شده با مایکروویو متغیر نسبت حلال به نمونه و توان دوم نوع حلال تاثیر معنیداری (05/0>p) روی محتوی کلروفیل عصارهها داشتند. برای استخراج کاروتنوئیدها با استفاده از روش تسهیل شده با مایکروویو، نوع حلال و نسبت حلال به نمونه تاثیر معنیداری روی راندمان استخراج داشتند (05/0>p). | ||
کلیدواژهها | ||
استخراج؛ مایکروویو؛ پرکولاسیون؛ ترکیبات زیست فعال؛ جلبک Gracilariacortica | ||
مراجع | ||
خلیجفارس. نشریه علوم و فنون شیلات،جلد 6، شماره3، 145-131.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 124 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 55 |