تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,987 |
تعداد مقالات | 83,495 |
تعداد مشاهده مقاله | 76,810,014 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 53,906,621 |
الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سالمونلا تیفی موریوم جدا شده از شیرهای خام و پنیرهای سنتی | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 8، دوره 10، شماره 2، تیر 1402، صفحه 74-86 اصل مقاله (1.15 M) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfm.2023.1976067.1801 | ||
نویسندگان | ||
مریم مظهری دهکردی1؛ مجتبی بنیادیان* 2؛ حمداله مشتاقی3 | ||
1گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد | ||
2گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی ، دانشگاه شهرکرد | ||
3گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی | ||
چکیده | ||
باکتری سالمونلا از جمله باکتریهای بیماریزای است که میتواند در غذا و مواد اولیه غذایی راه پیدا کند. وجود این باکتری در مواد غذایی علاوه بر ایجاد بیماری باعث افت کیفیت تولید و کاهش رشد اقتصادی کشور نیز میشود. شیر و فراورده های آن از جمله مواد غذایی هستند که هم بهطور اولیه و هم بهطور ثانویه توسط کارکنان، آب و .. آلوده شده و به انسان انتقال می دهند. در این مطالعه، تعداد 100 نمونه شیرخام و 50 نمونه پنیر سنتی از نقاط مختلف استان چهارمحال و بختیاری جهت جداسازی و شناسایی باکتری سالمونلا در شیرخام و پنیرهای سنتی با استفاده از آزمونهای میکروب شناسی و آزمون واکنش زنجیرهای پلیمراز با استفاده از پرایمرهای InvA، IE و FliCe مورد آزمایش قرار گرفتند. همچنین مقاومت آنتی بیوتیکی جدایههای سالمونلا به روش دیسک انتشاری مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آزمونهای میکروبی نشان داد که 7 نمونه مشکوک آلوده به سالمونلا، 5 نمونه از شیر خام و 2 نمونه از پنیرهای سنتی بودند. در آزمون PCR تعداد 3 نمونه از موارد مشکوک شیرخام (3 درصد) و 1 نمونه از موارد مشکوک پنیر سنتی (2 درصد) سالمونلا تیفی موریوم بودند. نتایج آزمون آنتیبیوگرام روی جدایههای سالمونلا نشان داد بیشترین حساسیت به آنتیبیوتیکهای جنتامایسین و سیپروفلوکساسین و بیشترین مقاومت نسبت به آنتیبیوتیکهای آمپیسیلین، تتراسایکلین و تریمتوپریم سولفامتوکسازول وجود دارد. بر اساس نتایج شیرهای خام و پنیرهای سنتی آلوده به باکتری سالمونلا تیفی موریوم بوده که نسبت به برخی از آنتی بیوتیکهای رایج در درمان عفونت با این باکتری مقاوم هستند. لذا بررسی فراورده های لبنی سنتی بخصوص پنیر از نظر پیشگیری از بروز بیماری در انسان بیش از پیش ضروری به نظر می رسد. | ||
کلیدواژهها | ||
سالمونلا؛ شیرخام؛ پنیر سنتی؛ PCR؛ مقاومت آنتیبیوتیکی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 206 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 71 |