تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,991 |
تعداد مقالات | 83,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 76,929,480 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 53,999,277 |
بررسی آلودگی به آفلاتوکسین M1 در کشک پاستوریزه و کشک خشک در استان اصفهان با استفاده از روش الایزا در سال 1395 | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 2، دوره 10، شماره 3، مهر 1402 | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfm.2023.1946041.1765 | ||
نویسندگان | ||
گلناز ریزوندی* 1؛ ایرج جوادی2 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد سم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا, اصفهان ایران | ||
2هیئت علمی سم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا, اصفهان ایران | ||
چکیده | ||
مقدمه: سموم قارچی(مایکوتوکسینها) دستهای از متابولیتهای ثانویهی قارچها هستند که دارای اثرات مختلف جهشزایی ،سرطانزایی ،استروژنیک و یا سمیت حاد میباشند.در بین انواع سموم قارچی ، آفلاتوکسینها به عنوان عامل بالقوهی سرطان کبد مطرح بوده و سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار میدهند. آفلاتوکسین M1 در شیر دامهای تغذیه شده با خوراک آلوده به آفلاتوکسین B1 یافت می شود. این مطالعه با هدف تعیین حضور و میزان آفلاتوکسین M1 در کشک پاستوریزه و کشک خشک مصرف شده در شهرهای استان اصفهان در ایران انجام شد. مواد و روش ها: در این پژوهش میزان آفلاتوکسین M1 در کشک پاستوریزه و سنتی بررسی شد و به این منظور از روش الایزا استفاده گردید. یافته ها: با توجه به نتایج بدست آمده میانگین حداقل و حداکثر غلظت آفلاتوکسین M1 در نمونه های کشک خشک به ترتیب وppb 0.020±0.210و 0.02ppb0± 0.66 میباشد. همچنین میانگین حداقل و حداکثر غلظت آفلاتوکسین M1 در نمونههای کشک پاستوریزه به ترتیب برابرppb 0.02±0.2 وppb 0.02±0.65 میباشد. تجزیه و تحلیل نتایج بدست آمده نشان داد 30% از نمونههای مورد مطالعه در این پژوهش آلودگی بیش از حد مجاز داشتند. نتیجه گیری: با توجه به پر مصرف بودن کشک و سایر لبنیات در کشور ما باید توجه بیشتری به کنترل و نظارت بر تولید و مصرف لبنیات داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: آفلاتوکسین M1؛ کشک پاستوریزه؛ کشک خشک؛ الایزا | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 128 |