تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,987 |
تعداد مقالات | 83,495 |
تعداد مشاهده مقاله | 76,810,001 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 53,906,617 |
کاربرد پروتئینهای هیدرولیزشده آنزیمی حاصل از جلبکها جهت غنیسازی مواد غذایی | ||
مجله فرآوری و ایمنی مواد غذایی | ||
دوره 1، شماره 4، اسفند 1400، صفحه 375-390 اصل مقاله (595.98 K) | ||
نویسندگان | ||
سارا جعفری راد1؛ لیلا ناطقی* 2؛ معصومه مسلمی3؛ کیان پهلوان افشاری4 | ||
1گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران | ||
2دانشیار، گروه علوم و صنایع غدایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین – پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران | ||
3مرکز تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران | ||
4گروه علوم دامی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران | ||
چکیده | ||
پپتیدهای زیست فعال اجزاء پروتئینی هستند که در درون ساختار پروتئین غیرفعال بوده و وقتی در اثر هیدرولیز آنزیمی آزاد میشوند، عملکردهای فیزیولوژیکی مختلفی نشان میدهند. اخیراً شناخت و تعیین ویژگیهای پپتیدهای زیست فعال بهدستآمده از منابع گیاهی، حیوانی و میکروبی مختلف بسیار موردتوجه قرارگرفته است. در طول دهه گذشته، جلبکها بهعنوان منابع پروتئینی جایگزین و پایدار برای یک رژیم غذایی متعادل و اخیراً بهعنوان منبع بالقوه پپتیدهای فعال زیستی مشتق شده از جلبک با مزایای بالقوه سلامت موردبررسی قرارگرفتهاند.تا به امروز، خواص بیولوژیکی اصلی پپتیدهای شناساییشده از جلبکها، از جمله اثرات ضد فشارخون، آنتیاکسیدانی، تقویتکنندگی سیستم ایمنی، ضدمیکروبی، ضدالتهاب، کاهشدهندگی کلسترول و غیره موردسنجش قرار گرفته است. در سالهای اخیر، غنیسازی محصولات غذایی توسط پپتیدهای فعال بیولوژیکی موردتوجه دانشمندان قرار گرفته است. بنابراین در این مقاله به مروری بر پپتیدهای زیست فعال حاصل از جلبکها و کاربرد آنها در تولید مواد غذایی غنیشده پرداخته میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
پپتید زیست فعال؛ هیدرولیز آنزیمی؛ غنیسازی؛ ریز جلبک | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 36 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 50 |